Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen en het antwoord. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact met één van de coördinatoren via het contactformulier.

Wat is een kring?

Een kring bestaat meestal uit 7 tot 14 personen, die eens in de maand bijeen komen. Vaak gebeurt dat bij één van de leden thuis. Tijdens deze bijeenkomsten komt meestal een thema aan bod, waarover gediscussieerd kan worden of dat in een spelvorm wordt behandeld. Sommige bijeenkomsten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten, zoals samen eten, koken, uitgaan, film kijken, wandelen, evenement bezoeken en nog veel meer. Dit is afhankelijk van het type kring en de leden hiervan.Ik woon niet in deze regio, maar wil wel bij een kring. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je interesse om in omliggende plaatsen een kring te beginnen, neem dan contact met ons op via één van de aanmeldformulieren. We kunnen je daarbij helpen! Woon je elders in Nederland en wil je bij een kring bij jou in de buurt? Kijk dan op de landelijke website van De Kringen voor meer informatie.  Er zijn door heel Nederland zo’n 150 kringen in totaal.

Wat kost het?

Als kringlid betaal je ieder jaar een bedrag van €17,50 aan de landelijke organisatie en eventueel een bijdrage voor de regio. Dit is per regio anders geregeld en ook de hoogte van deze jaarlijkse bijdrage kan verschillen. Naast deze vaste kosten kunnen er per kring ook vaste of variabele kosten zijn voor het ondernemen van activiteiten. Deze bedragen worden geïnd door je eigen kringleider.

Hoe kom ik in contact?

Het is goed mogelijk dat je nog vragen hebt, voordat je lid wilt worden. Stel die gerust via het contactformulier.