Kringenrondvaart, wandelen en BBQ in Leiden tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zondag 9 september kun je als kringlid gratis meevaren met een kringenrondvaart door Leiden. Je zeebenen krijgen weer stabiele grond onder de voeten tijdens een wandeling langs allerlei Leidse monumenten. De dag eindigt met een barbecue in het plaatselijke COC.

Kringenrondvaart met vier boten

De dag begint om 12.30 uur als we verzamelen bij het Centraal Station Leiden, bij de uitgang bij de Hema. Vandaar lopen we naar de Apothekersdijk no 5, waar 4 boten met de prachtige namen ´Gedagvaart´, ´Aanwinst´, ´Sodeju´ en ´Nondeju´ voor ons klaar liggen. Vanaf 13.00 uur varen we 1,5 uur lang over zowel historische grachten als de groene singels van Leiden. Tijdens de tocht geeft de schipper op ludieke wijze tekst en uitleg over de bezienswaardigheden onderweg. Aan boord is koffie, thee en het nodige lekkers.

Wandelen door monumentaal Leiden

Rond 14.30 uur stappen we uit op de Oude Singel vlakbij de Roze Beurs. Vanaf daar kun je wandelen door de stad waar van alles te zien en ook te bezichtigen is tijdens Open Monumentendag. De Kringen Leiden geven je desgevraagd tips! Rond 18.00 uur begint in COC de Kroon, Langegracht 65 in Leiden dan de BBQ. Kringleden kunnen dus gratis mee, introducés en alle anderen betalen €15,-. Meld je wel vóór 15 augustus even via e-mail aan bij Nory Plas van De Kringen Leiden.